Flygplan Rituals

När jag kommit in i min plats på starten av en cross-country resa märkte jag något bekant om killen som sitter i fönstret sätet bredvid mig. Det var som bekant, har jag träffat den där killen någonstans innan känsla, men jag har en ganska bra minne för ansikten och jag var säker på att det inte var case.As alla ombord på planet, drog jag ut min “Airplane läsning “-mappen, och började läsa artiklar, tidskrifter och försändelser jag spara upp att läsa från den tid jag ombord på planet tills vi är på en höjd för att använda min computer.


Out av ögonvrån märkte jag seatmate göra något liknande. När planet skjuts tillbaka från porten, tog jag min klocka och ställa tiden tillbaka en timme för att återspegla den centrala tidszon för mina första destination, Dallas. Jag satte också mina bullerdämpande hörlurar för att överrösta mullret av planets motorer – en mycket bra investering om du gör något flygresor alls. Märkligt nog och självklart utan medvetenhet om vad jag gör, killen bredvid mig återställa sin egen klocka och sätta på sin egen bullerdämpande headphones.When kabinen tonen ljöd från sittbrunnen indikerar att vi hade nått 10.000 fot nådde jag enligt min plats, vände på min dator, satt i flygplanet strömadaptern till sätet makten enheten och ansluten hörlurarna till datorn så jag kunde lyssna på lite musik. Inte överraskande, men visserligen lite läskigt på denna punkt, gjorde mitt seatmate exakt samma sak. Vid denna tidpunkt var det omöjligt för någon av oss att undvika den otroliga sammanfaller vad som hände, och jag var den första att få upp topic.After korta introduktionerna vi upptäckte att vi båda var frekventa resenärer på American Airlines (jag var närmar sig 3-miljoner mil status och han kröp upp på 2 miljoner euro). Hans arbete var inom försäljning, och han var på uppdrag, så han behövde vara så produktiva som möjligt. I grunden är jag på uppdrag också, som jag äger denna affärer med min fru.


Om jag inte gör bra, vi säljer huset och flytta till en trailer park.As flygningen närmade sig sitt slut var vi båda tittar på annan person från hörnet av våra ögon att se om vi utförde samma “resor ritualer . ” För det mesta var vi. Så förutom att ge en berättelse linje för ett Twilight Zone episod, vad har allt detta har att göra med ditt företag? Ganska lite är actually.First ämnet ritualer själva. Vissa ritualer föds ur tradition. Deras ursprung är så skyms att ingen riktigt minns hur de fick started.There är den gamla historien om kvinnan som förbereder en Fläskstek för ugnen genom att skära omkring en tum från varje ände. När hennes man frågar varför hon gör det, får hon en förbryllad blick på hennes ansikte, inser att det är för att växa upp, såg hon sin mamma att göra samma sak. Nu nyfiken själv, kallade hon sin mamma och frågade henne varför hon gjorde det. Mamman gav ett liknande svar – för när hon var ett barn hon såg sin egen mamma gör samma sak. Så de kallade mormor och frågade varför hon klippte bort ändarna av Fläskstek. Mormor skrattade och svarade: “Därför att verket fick vi från slaktaren inte skulle passa in i den enda långpanna vi hade.” Ja, det är berättelsen lite klyscha, och berättade alltför ofta av “motiverande” högtalare. Men ibland ritualer baseras på relevanta ursprung länge glömt och ofta föråldrade och irrelevanta. Vissa ritualer föds ur habit.When jag brukade köra kvalitetsavdelning för ett stort telekomföretag, skulle vi införa ofta program som skakade människor, ibland våldsamt – från sina komfortzoner. När vi frågade dem varför de var så ovilliga att prova något nytt, hade de oftast en av dessa två skäl: Vi har alltid gjort på det här sättet och …
Vi har aldrig gjort det några andra way.Rituals som dessa är improduktiva och i allmänhet skadligt för de resultat du får från allt du attempt.Other ritualer, föds av gammal vana. När du tar en dusch på morgonen, eller gör dig redo för sängen på natten, följer du förmodligen samma steg varje gång: denna del av kroppen, sedan nästa … tills du är allt done.There är en helt annan klass av ritual, är dock att ett resultat av medveten ansträngning – det kallas … en process.And det bästa sättet att skapa en process är att ta vad som fungerar bra och formalisera den. Tyvärr är många av mina klienter att försöka automatisera sin marknadsföring och operativa system innan de har standardiserade sina rutiner. Det är ungefär som att lämna en motorsåg till någon som inte har aning om hur man hugger ner ett träd. Utan kunskap och processen först, personen dömd att failure.The anledning dusch i samma sekvens varje dag beror på att det fungerar. Anledningen till att jag går igenom samma åtgärder när jag får på ett plan är att det fungerar. Så tricket är då att titta på vad som fungerar i den egna organisationen och formalisera den för att se vad som inte funkar och fixa it.

Be Sociable, Share!