Fylld Köttfärslimpa

Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 min.
Blanda i färsen och äggen. Arbeta färsen till en smidig smet.
Lägg färsen i en smord ugnssäker form.
Forma färsen till en längd och gör en fördjupning i mitten.
Välj någon av fyllningarna och lägg i fördjupningen.
För ihop färsen över fyllningen. Smält matfettet och pensla över färsen.
Stek mitt i ugnen i 175°C, ca 50 minuter.

Servera färsen med klyftpotatis eller pasta, grönsallad och brytbröd.

½ dl ströbröd
1½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg

Vitlöksfyllning med skinka
1 ask (à 100 g) färskost med vitlökssmak
100 g rökt skinka
1 dl klippt gräslök

Fetaostfyllning med oliver och tomat
100 g fetaost
1 dl hackade gröna oliver
2 tomater, tärnade
2 tsk timjan

Het fyllning med chilipeppar
1 röd paprika, tärnad
1 gul lök, hackad
1 chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad
100 g tärnad gräddost
1 msk chilipulver

PENSLING:
2 msk smör eller margarin

Be Sociable, Share!