Fylld lövbiff

Skink- och champinjonfylld lövbiff serverad med potatispuré och sallad.

Ingredienser

4 stora lövbiffar, ca 500 g
smör till stekning
salt
peppar

Fyllning:
50 g rökt skinka, i små tärningar
50 g champinjoner, finhackade
1 liten gul lök, finhackad
2 msk riven pepparrot
2 msk hackad persilja
1 äggula
salt
smör

potatispuré
sallad

Gör så här

Fyllning: Fräs lök och champinjoner i smör i en panna ett par minuter. Lägg i skinkan, rör om och tag från värmen. Rör ner pepparroten, persiljan och äggulan. Smaka av med ev mer salt.

Fördela fyllningen på ena halvan av biffen och vik över den andra halvan.

Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek biffarna på stark värme knappt en minut på varje sida. Salta och peppra.

Lägg upp biffarna på varma tallrikar och servera genast med potatispuré och sallad.

Be Sociable, Share!