Fyllt kycklingbröst med nudelcrêpes och sötsur sås

Ingredienser:
4 kycklingbröst à 150 g
4 folieark à 30 x 30 cm
1 rödlök
70 g champinjoner
2 ägg
6 msk vetemjöl
3 dl mjölk
200 g kokta nudlar
1 dl vispgrädde
2 msk soya + lite att droppa över anrättningen
4 dl ananasjuice
2 citroner, en pressad och en skivad till garnering
2 msk socker
1 msk maizena (eller potatismjöl)
1 hönsbuljongtärning
smör att steka i
salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här:
Strimla rödlöken och skiva champinjonerna. Stek blandningen i smör, salta och peppra.
Skär av den lilla filén och skär ett snitt i varje kycklingbröst. Salta och peppra. Fyll kycklingbrösten med rödlöksblandningen och rulla in i folie. Den lilla filén skall också vara med. Baka av i 175° ugn i 10 minuter.
Blanda ägg och mjöl väl. Tillsätt mjölken och några nypor salt. Stek i teflonpanna 8 fina crêpes.
Hacka nudlarna grovt. Lägg i kastrull tillsammans med grädden och soyan. Koka simmigt. Smaka av med peppar. Fördela nudelblandningen på crêpsen och rulla ihop.
Sås
Blanda ananasjuice, citronsaft, socker, maizena och hönsbuljongtärning i en kastrull. Vispa så att maizenan blandar sig väl. Koka upp och låt sjuda tills såsen blir simmig.
Lägg två crêpes på varje tallrik. Skär upp kycklingbrösten och lägg ovanpå. Slå på såsen och droppa över lite soya. Garnera med citronskivor.

Be Sociable, Share!