Glasnudelsallad med cashewnötter

Glasnudelsallad med cashewnötter

300 g glasnudlar

1 skalad rödlök
1/2 zucchini
2 skalade morötter
1 skalad palsternacka

1 dl grovhackade rostade cashewnötter
1-2 msk sweet chili
1-2 msk oystersås
250 g skalade räkor
1 dl hackad dill
2 dl lätt kokosmjölk
rivet skal och saft från 1 lime
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nudlarna i kallt vatten i en timma.
Krama sedan ur vattnet ordentligt och klipp dem i kortare bitar.

Skär ner löken i båtar och skär zucchinin, morötterna och
palsternackan i mindre bitar. Lägg grönsaksblandningen på en ugnsfast
form och ringla lite olja över. Smaksätt med salt och peppar och sätt
in formen i ugnen i 20 minuter.

Lägg glasnudlarna över den bakade grönsaksblandningen. Tillsätt
cashewnötterna, sweet chilin, oystersåsen, räkorna, dillen,
kokosmjölken samt saften och skalet från limen. Smaksätt med salt och
peppar och blanda alltihop ordentligt.

Be Sociable, Share!