Good webDesign Practices

Good webDesign praxis

Din webbplats är där ditt företag finns – det är som huvudkontor för ett offline företag. Därför är det viktigt att träna bra konstruktionsprinciper för att se till att din webbplats når ut till det maximala antalet besökare och säljer till så många människor som möjligt.

Kontrollera att du har tydliga anvisningar om navigering på din webbplats. Navigeringsmenyn bör vara tydlig och kortfattad, så att besökarna vet hur man förflyttar sig din webbplats utan förvirring.

Minska antalet bilder på din webbplats. De gör din sajt last mycket långsamt och oftare än inte de är mycket onödiga. Om du tror att någon bild är viktigt på din webbplats, se till att du optimera dem med bildredigering program så att de har en minsta filstorlek.

Håll dina textstycken på en rimlig längd. Om ett stycke är för lång, bör du dela upp den i separata punkter så att texten blocken inte kommer att vara för stor. Detta är viktigt eftersom ett block av text som är för stort kommer att avskräcka besökarna från att läsa ditt innehåll.

Se till att din webbplats följer webbstandarder på www.w3.org och se till att de är olika webbläsare kompatibel. Om din webbplats ser bra ut i Internet Explorer, men bryter fruktansvärt i Firefox och Opera, kommer du att förlora på en hel del potentiella besökare.

Undvik att använda skriptspråk på din webbplats om det inte är absolut nödvändigt. Använd skriptspråk för att hantera eller manipulera data, inte att skapa visuella effekter på din webbplats. Tunga skript kommer att sakta ner laddningstiden på din webbplats och med krascha vissa webbläsare. Dessutom är skript stöds inte i alla webbläsare, så vissa besökare kan missa viktig information på grund av detta.

Använd CSS för att styla din sida innehåll eftersom de sparar en hel del arbete av styling alla element på din webbplats på en gång