Grekisk Pirog

Fyllning
6 hg nötfärs eller lammfärs
200gr färsk svamp
1 gul lök
1-2dl hackad purjo
1 dl chilisås
1 msk kalvfond
2 msk mjöl
1 dl vatten
2 klyftor vitlök
¾ dl hackad persilja

Oliver och fårost.

Degen
75 gr margarin
2,5 dl mjölk
25 gr jäst
7,5 dl vetemjöl

1,5 tsk salt

Gör degen
Smält margarin och tillsätt mjölken värm till 37grader. Smula jästen och rör ner degspadet.
Tillsätt vetemjöl och salt, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 30min. Dela degen i två bitar
och baka ut till avlånga bitar. Lägg fyllning över bottendelen, lägg hackade oliver och
fårost över, täck med överdelen och nyp ihop kanterna, pensla med uppvispat ägg och
grädda i 200 grader i 20min.

Gör fyllningen
Bryn köttfärs, tillsätt purjo och lök och svamp (svampen bör vara stekt innan). Rör i
pressad vitlök, hackad persilja, chilisås, kalvfond, mjöl, vatten, salta och peppra efter
smak. Koka ihop i några minuter och låt sedan svalna.

Tärna fårosten och grovhacka oliverna, dessa ska sedan läggas ovanpå fyllningen innan
själva pirogen bakas ihop.

Be Sociable, Share!