Grillad fläskkotlett med äpple, ananas och curry

4 fläskkotletter
3 msk Kockens Stek & Grillolja

6-8 potatisar
matolja
Kockens Citronpeppar
Salt

6 ananasskivor från burk + 2 dl spad
1 stort äpple
1 gul lök
1 dl crème fraiche
2 tsk Kockens Curry
1 msk matolja
Salt & Kockens Svartpeppar

Borsta rent potatisarna (skala ej),
dela dem på längden och lägg dem i långpanna.
Pensla på matolja, salta och krydda med Citronpeppar.
Stek potatisen i 200? i ca 35 minuter.
Skala, kärna ur och tärna äpplet.
Tärna ananasskivorna och hacka löken.
Fräs äpple, ananas, lök och curry i oljan.
Tillsätt ananasspadet och låt det småputtra i ett par minuter.
Rör sedan ner crème fraiche och koka ihop till en krämig konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Pensla fläskkotletterna med Kockens Stek & Grillolja,
krydda med Kockens Stek & Grillkrydda.
Grilla dem 7- 8 minuter på varje sida.
Servera med curry-röran och den ugnsstekta potatisen.

Playman.se

Be Sociable, Share!