Grouper med ingefära

8 Kinesiska champinjoner (kan uteslutas)
600 g grouper, havsabborre eller filéer av annan köttig vit fisk
4 vitlöksklyftor, hackade
3 msk strimlad ingefära
olja till stekning
125 g konserverade sojabönor
3 chili, skurna i strimlor
4 schalottenlökar, grovhackade
1 msk fisksås
1 tsk socker

Garnering:

korianderblad

Blötlägg champinjonerna, om sådana används, i varmt vatten i 30 minuter. Skär fiskfiléerna i munsbitar. Bryn vitlöken och ingefäran i lite olja i 3-4 minuter. Tillsätt fisken, champinjonerna och sojabönorna. Täck över och tillaga i 5 minuter. Blanda samman chilin, schalottenlökarna, fisksåsen samt socker och tillsätt detta till fisken. Blanda väl och tillaga i ytterligare 2 minuter. Servera med korianderblad överströdda.

Be Sociable, Share!