Grunderna i Word Wide Web

World Wide Web
World Wide Web är en världsomspännande informationstjänst levereras via Internet. World Wide Web eller webben, som det populärt kallas, använder en webbläsare (dvs kunden), TCP / IP (dvs. språk nätverk), och HTTP det naturliga språk och en webbserver att fungera smidigt.
TCP / IP är den naturliga kommunikationsprotokoll som används av Internet. Det är ett måste för World Wide Web att fungera.
HyperText Transfer Protocol eller HTTP är det protokoll som används av WWW-tjänsten för att kommunikationen möjlig mellan en webbserver och en webbläsare.
En webbserver är speciell programvara som körs på en dator och svarar på förfrågningar från andra datorer i nätverket. En webbläsare är helt enkelt ett program som skickar en begäran till en webbserver och accepterar sitt svar på denna begäran.


FTP
File Transfer Protocol eller FTP är inte bara ett protokoll, men också en tjänst och ett program. FTP är speciellt användbar för att överföra filer mellan olika datorer. FTP ger möjlighet att överföra filer mellan två datorer som kör olika operativsystem såsom UNIX, MS-DOS och Windows.
FTP Som Application
För två datorer att faktiskt använda sig av FTP-tjänsten, båda datorerna kräver särskild programvara, som förstår denna tjänst. FTP är ett program för att kopiera filer. En klient applikation kan köras på den lokala datorn för att kontakta FTP-servern programmet på fjärrdatorn. Beroende på vad användaren vill göra, kan anvisningar ges till klientprogrammet, som arbetar med servern ansökan att utföra dessa instruktioner.
CuteFTP och Filezilla är två mycket populära FTP-program, vilket ger utmärkta användargränssnitt och ett brett utbud av FTP-kommandon och funktioner.
CuteFTP och Filezilla tillåter användare att logga in på en fjärrdator erbjuder FTP-tjänsten, ladda upp eller ladda ner filer mellan klientdatorn och avlägsna en dator, utföra olika operationer på filer som radera, byta namn, ändra filrättigheter, och så vidare och äntligen logout från fjärrdatorn när du är klar.
FTP som en tjänst
FTP är en tjänst för att kopiera filer från en dator till en annan. En anslutning kan göras från en dator (klient) till en annan dator (server) som erbjuder denna tjänst och filer kan skickas eller tas emot.
FTP som protokoll
FTP är ett protokoll för att kopiera filer mellan två datorer. Klienten och servern program både använda den för kommunikation för att säkerställa att den nya kopian av filen är identisk med originalet.
TELNET
Telnet är både en TCP / IP ansökan och ett protokoll för anslutning av en lokal dator till en fjärrdator. Telnet Ansökan fungerar som en terminal emulator. Oavsett kommandon skrivs in på den lokala datorn skickas över nätverket och genomförs på fjärrdatorn.
För att använda Telnet måste Telnet ansökan lämnas IP-adressen till den dator du vill ansluta till. När anslutningen upprättas med fjärrdatorn, ett användarnamn och ett lösenord måste tillföras för att komma åt resurser på fjärrdatorn.
Slutsatser
Internet är en global samling av sammankopplade datornät som använder TCP / IP och dess relaterade tjänster. TCP / IP ger möjlighet att lägga till nya protokoll och tjänster till de redan befintliga.
Detta ledde till tillkomsten av protokoll såsom Hyper Text Transfer Protocol (HTTP) och dess tillhörande World Wide Web (WWW) tjänst, File Transfer Protocol (FTP) och dess tillhörande FTP-tjänster, och så vidare. Internet vunnit popularitet främst på grund av tillkomsten av World Wide Web eller webben, eftersom det är populärt känd.
När Internets adresseringssystemet förstås är det ganska enkelt att länka till en Internet-server någonstans på Internet. När kopplat till lämplig Internet Server, kan en klient komma åt alla att servern har att erbjuda med fullständig frihet.
Internet är verkligen en rik resurs för information och data. Aldrig slutar, alltid förändras och helt dynamisk.

Be Sociable, Share!