Gyllene pastasallad

25 portioner
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens
anvisning. Spara ca 1 1/2 dl av kokvattnet. Spola av den färdigkokta pastan med kallt
vatten.
Blanda det sparade kokvattnet med saffran, salt, peppar och oljan. Häll dressingen över
pastan.

Skölj och tärna gurkorna. Skala, kärna ur och tärna papayorna. Skölj och klyfta tomaterna.
Låt persikorna rinna av och skär i mindre bitar. Varva den gula pastan med frukt och
grönsaker i salladsskålar. Täck och ställ kallt innan servering.

1.5 kg pasta (t ex fjärilar eller snäckor)
2 pkt saffran (à 0.5 g)
1 msk salt
2 tsk svartpeppar (1 1/2-2 tsk)
1.5 dl olja
3 gurkor
3 papayor
10 tomater
2 burkar persikor (à 825 g)

Be Sociable, Share!