Hamburgare med bacon och lök

Hamburgaren kom till USA under 1800-talet via sjömän som provat på hackebiff i Europa. Hamburgaren som vi känner till den, köttfärsbiff mellan två brödskivor, kom till 1885 av en femtonårig pojke i Wisconsin.

I det här receptet fylls hamburgaren med stekt lök, inlagd paprika och bacon. Servera med coleslaw och gör gärna nyttiga hamburgerbröd till.

Ingredienser (4 portioner)
Hamburgare
400 g nötfärs
salt
svartpeppar
Tillbehör
1 burk grillad inlagd paprika
2 gula lökar
1 pkt bacon
Sallad
1 saltgurka
1 tomat
1 huvud romansallad
1 dl svarta oliver
Tillagning
Hamburgare: Forma nötfärsen till fyra biffar. Grilla dem eller stek dem i smör. Salta och peppra.
Hacka löken grovt och stek den i smör.
Stek baconen knapriga.
Grilla eller rosta hamburgerbröden lätt.
Lägg inlagd paprika på understa brödet. Fortsätt med hamburgare, lök och bacon. Avsluta med en brödskiva.
Sallad: Skär saltgurkan i stavar. Skiva tomaten. Blanda med romansallad och oliver.
Servera salladen bredvid hamburgaren med coleslaw och pommes frites.
Vintips till receptet

Be Sociable, Share!