Har du försökt att sluta röka

Kanske har du hört en hel del människor säger att rökning är en gammal vana som dör hårt. Rökning kan bli mycket beroendeframkallande, och när en rökare blir beroende på dess innehåll, kommer han definitivt att förlora det mesta av sin styrka för att undvika från sådan missbruk. Trots alla påminnelser om reklam och alla varningar som ges av vårdpersonal om de skadliga effekterna av rökning på sin hälsa, är en hel del människor fortfarande lockas av doften av en brinnande cigarett, och innan de vet det, är de redan för fast för rökning för att avsluta det. Och sedan, av någon anledning, kommer de att börja sluta röka, men kommer de att känna sig alltför svag för att bekämpa lusten att röka igen.

Rökare kan säga att de kommer att sluta röka i god tid. Men när det verkligen är rätt tid att sluta röka? Har de inte vet att ju längre de förlänger sitt missbruk, desto svårare ska det vara för dem att avsluta det? Varför vänta till i morgon, när du redan är ett offer nu? I väntar, väntar du bara för konsekvenserna av dina handlingar att bli allvarligare än vad det redan är. Lyssna på vad hälso-och sjukvårdspersonalen säger, ta tappra försök att sluta röka nu.


Att sluta, är ditt verktyg vinna verktyg din viljestyrka och beslutsamhet. Människor kan berätta hur man ska avsluta processen, men det är verkligen ditt fokus som hjälper dig att få igenom rehabilitering. Kom bara ihåg att det aldrig kommer att bli en snabb förändring, skulle det krävas definitivt dig att arbeta hårt för ditt mål. Titta inte för den enkla vägen ut, kom ihåg att du ska göra det sakta men säkert.

Sätt dina mål, och ta del av de anledningar till varför du slutligen stanna. Betona de fördelar som du får när du äntligen en icke-rökare i stället för att använda alla dess skadliga effekter skrämma dig till att sluta. Belöningen är en bättre motivation än straffet. Och som du sätter dina mål, kom ihåg att det finns prövningar som du slutar röka, till exempel indragning scenen, och detta kan vara svåraste del. Du ska vara beredd när dessa symptom uppträder.

Du bör planera aktiviteter som skulle hålla ditt sinne av rökning. Njut av sport, eller skäm bort dig själv genom att gå på spa, eller titta på film. Försök att se hur mycket produktiv du kan genom att göra alla dessa saker än bara rökning. De pengar du spenderar används väl också, och det är inte bara slösas bort på en dålig last. För närvarande umgås med dina vänner som inte röker och omge dig med en miljö som verkligen skulle göra din glömma rökning.

Kom ihåg att du är nyckeln till framgång för din kamp mot rökning. Det är din beslutsamhet som kommer att driva dig att nå ditt mål. Oavsett hur mycket folk påminna dig om att sluta röka, är det alltid du som har sista ordet. Så ska du vara fokuserad och beslutsam.

Och ska du veta att om du planerar att sluta röka, nu är den bästa tiden. Idag är bättre än i morgon, och detta kommer säkerligen att göra din framtid mycket ljusare och friskare. Gör det nu, att vara modig nog att sluta röka

Be Sociable, Share!