Hello Kitty-tårta

Den japanska tecknade katten Hello Kitty har, trots avsaknade av både mun och olika ansiktsuttryck, gjort ett ostoppbart segertåg över hela världen de senaste 35 åren.

En Hello Kitty-tårta är en perfekt tårta till både små och stora tjejer.

Detta recept är tänkt att ge Kitty både huvud och kropp, men man kan såklart även bara göra själva huvudet.

Ingredienser (15 portioner)
2 tårtbottnar
1 stor sats sugar paste
Vaniljkräm
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 äggulor
3 msk majsstärkelse
2 msk socker
1 msk vaniljsocker
Övrigt
4-5 dl vispgrädde
1 ovalt gult vingummi
2 runda svarta vingummin
svarta lakritssnören
Tillagning
Gör en Hello Kitty-mall som håller sig inom sockerkaksbottnarnas storlek.
Skär sockerkaksbottnarna efter mallen.
Vaniljkräm: Lägg gelatinbladen i blöt.
Blanda allt utom vaniljsockret i en liten kastrull.
Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, men låt den inte koka.
Kram ur gelatinbladen och låt dem smälta i krämen.
Låt krämen svalna och smaksätt den med vaniljsockret.
Färdigställning: Vispa grädden.
Dela sockerkaksbottnarna horiosontellt.
Lägg vaniljkrämen mellan sockerkaksbottnarnas lager.
Bred ut grädden ovanpå sockerkaksbottnarna.
Klä in Kitty med den utkavlade sockerpastan.
Dekorera med godiset.

Be Sociable, Share!