Historia Arcade Games


Gaming är idag en erkänd del av vår kulturella landskap, även till människor som är över 30 eller som knappt kan minnas tiden innan arkadspel uppfanns. Borta är de dagar då du skulle spela Pac-Man eller det berömda Mario Brothers spel. Även om de fortfarande spelas och njöt idag har de förbättrats i tredimensionella spel och versioner. Folk kommer aldrig att glömma de gamla spelen och det är bra eftersom det finns en historia här som inte bör glömmas bort.

Gaming är inte en ny genombrott. Arkadspel började för många år sedan. De var inte som godtagbara som de är nu. Artefakter från Egypten och Sumer har visat att våra förfäder fick spela brädspel tusentals år sedan.

De elektroniska spel vi har nu krävt skapandet av elektroniska datorer. De tidiga datorerna var långsamma och benägna att misslyckanden. Tidiga programmerare kände sig tvungen att slösa bort sin tid genom att programmera dessa datorer att göra saker som tic-tac-toe. När andra världskriget slutade, började elektroniska datorer blivit standardutrustning i de mer progressiva laboratorier. Snart därefter, införlivades med stora företag, inrättningar och företag. Det kan hävdas att studenter var de första spelprogrammerare, utforska sina fantasier och sci-fi visioner till digitala applikationer som vi fortfarande använder. Deras fantasi har vänt spel till en digital mästerverk.

Uppfattningen om inrättande av ett elektroniskt spel för att skärmen eller TV uppfanns av Ralph Bauer under det tidiga 1950-talet. Detta gjorde det första spelet möjligt. Efter det introducerade han och presenterade sina idéer för Magnavox, ett tv-bolag. Företaget gillade hans idéer och uppfinningar så bra att de har släppt en sofistikerad version av Bauers-œBrown Box-? prototyp, känd som Magnavox Odyssey 1972. Med dagens mått var Odyssey förhistoriska, bara visa fläckar av ljus på skärmen. Det krävdes också användningen av genomskinlig plast överlägg att replikera utseendet av spelet.


Den första riktigt populära konsolen systemet var känd som Atari 2600. Det släpptes 1977. Atari använde sig av plug-in kassetter för att spela en mängd spel. Populariteten av Space Invaders var ett genombrott och det blev en bästsäljare under den tiden. De datorspel skrivna för TRS-80 och Apple II datorer intressera vid denna tidpunkt


Be Sociable, Share!