Historien om frensh Fries


Ett manuskript daterat 1781 berättar den tidigaste register över pommes frites eller fried potatis vara så tidigt som 1680 i dagens Belgien ange,The invånarna i Namur, Andenne hade seden att fisket i Meuse för små fiskar och stekning, särskilt belopp som fattiga, men när floden frystes och fiske blev farligt, de skär potatis i form av små fiskar och lägg dem i en stekpanna. ?


Det är inte känt hur eller var begreppet French pommes frites? började, men en del spekulerar att det kom till under första världskriget när amerikanerna kom i Belgien och infördes till œBelgian pommes frites?, som det officiella språket i den belgiska armén franska.

Sedan, efter maj 1940 Wehrmacht invasion av Belgien, försökte Adolf Hitler Ban french pommes frites? eftersom de var så stor utsträckning används av den belgiska motståndet på grund av tillgänglighet och enkelhet.

Idag, pommes frites är en av de mest konsumerade livsmedel i USA. I själva verket visade en färsk undersökning att den genomsnittliga amerikanska förbrukar totalt tjugonio pounds av pommes frites varje år.

Över hela världen, pommes frites är en mycket populär val av livsmedel och ändå kan ätas i en mängd olika sätt. I Frankrike är pommes frites ofta säljs från en varm mat display stå och äts en efter en med hjälp av en tandpetare och doppat i varmt majonnäs.

I Spanien stekt potatis kallas “patatas bravas”, där potatisen skärs i oregelbundna former och smaksatt med en kryddig tomatsås.

Oavsett hur de konsumeras eller vad de kallas, är en sak säker: pommes frites kommer alltid att vara en favorit mat runt om i världen och är här för att stanna

Be Sociable, Share!