Hur du återställer Windows XP och Vista Password

Både Windows Vista och XP har en Användaragentsträng lösenord kontroll som gör att du kan återställa Windows-lösenordet på användarens konto. Det här verktyget är praktiskt om du har glömt en av dina användarlösenord eller om du vill återställa ett användarlösenord för en vän eller medarbetare som loggar in till skrivbordet. Administratören kan återställa varje användares lösenord konfigurerade på Windows-system.


Tips 1: Skriv med “styrning userpasswords2”

Windows XP Professional levereras med fler än ett sätt att styra användarkonton. Det lämnar en mestadels dolt. Den här heter kontroll userpasswords2, och det kan användas för att automatiskt logga in på XP Pro.

1. Klicka på Windows “Start”-knappen. Om du har XP, klicka på “Kör”. Windows Vista har rutan kommandot text direkt i menyn “Start” popup. Typ “kontroll userpasswords2” och tryck på “Enter” för att öppna verktyget.

2. Klicka på användarnamnet som du vill redigera. Klicka på “Återställ lösenord” Utton längst ner användarlistan. Denna knapp öppnar ett nytt fönster där du skriver det nya lösenordet.

3. Skriv det nya lösenordet i “Password” textruta. Skriv det igen i “Bekräftelse” textrutan. Klicka på “OK” för att spara inställningarna. Upprepa detta steg för varje användare som du vill ändra.

Tips 2: Återställ Windows-lösenordet från kommandotolken

I Kommandotolken kan du övervaka alla användare av datorn genom att skriva några kommandon.

1: Tryck Win-tangenten + R och skriv cmd i Kör kommandot rutan och tryck på Enter för att öppna kommandotolken. Och skriv sedan net user i kommandotolken och tryck på Enter. Kommandotolken kommer att visa dig alla konton på Windows 7 dator.

2: Skriv net user XYZ (XYZ är låst admin kontot namn och 123 är det nya lösenordet) och tryck på Enter. Nu har du skapat ett nytt lösenord på den låsta admin kontot.

3: Typ shutdown-r-t 00 och tryck på Enter.

Tips 3: Ta en Windows-verktyg för återställning av lösenord

Ophcrack

Ophcrack LiveCD kan vara en helt fristående, startbar upplaga av Ophcrack. Ophcrack LiveCD framstår som den snabbaste och bästa Windows-lösenord återvinnande gratisprogram som jag någonsin har identifierat att “knäcka” din glömt Windows lösenord.

Windows Password Unlocker

Windows Password Unlocker kan vara en kraftfull och enkel att använda Windows-lösenord återvinnande redskap för att återställa Windows lösenord för alla populära Windows OS, som Windows 7/XP/Vista/2000 och Windows Server 2003/2008 etc. Nu behöver du att förbereda en startbar CD / DVD / USB och ladda ner programmet från sin officiella hemsida.

Be Sociable, Share!