Hur får man ett jobb

I dagens Sverige är jobb något som är sällsynta för många, men hur ska man göra för att få ett jobb egentligen? Man måste visa upp sig och visa att man är den där personen som företaget letat efter, något som är svårt att beskriva i ett brev och att visa på några få minuter under en interjuv.

Det gäller att redan i brevet vara den som står ut, använd till exempel en annan färg på papperet än vit, dom flesta använde vitt papper så ett blått papper syns i mängden, försök undvika alla klyschor och upprepningar, ta fram en ordbok och hitta ord som betyder samma än dom som du tänkt använda.

Efter det har gått cirka en vecka efter ansökan skickades in, kontaktar man företaget och frågar hur ansökan går. Om dom inte gått igenom den då så fråga om det går bra att komma förbi och visa upp dig, om du söker i en annan stad går det bra att säga du ska till staden för att hälsa på kompisar och undrar om det finns möjlighet att träffas då du är på plats i staden.

Läs på om företaget och den position dom behöver inför interjuven, var sedan avslappnad och försök föra samtalet, bli inte för tyst