Hur man väljer en PDF creator


PDF står för Portable Document Format, ett filformat som skapats 1993 av Adobe i syfte att underlätta utbyte av handlingar. Sedan blev det de-facto standard för dokument utbyte och är nu en av de mest omfattande utbredda filformat.

Varje utskrivbara dokument kan omvandlas till en PDF-fil om du har installerat på din dator ett program som kan göra en sådan omvandling. Dessa program kallas PDF kreatörer och de flesta av dem fungerar som virtuella skrivare, vilket innebär istället för att skriva ut dokumentet till en vanlig skrivare, väljer du a-œvirtual printer-? och skriva ut på det – skulle resultatet bli en PDF-fil.

Det finns många alternativ där ute det är därför när du behöver konvertera ett dokument till en PDF-fil måste du bestämma vad PDF Creator är bäst för dig. Här är några tips som ska hjälpa dig välja det bästa PDF upphovsman:


Ingen extra programvara behövs. Många PDF skapare kräver att du installerar, förutom setup de erbjuder komponenter från tredje part eller ramar, såsom Ghostscript eller. NET. Detta händer eftersom de inte har en egen konvertering, men använd en populär öppen källkod en. Du bör undvika sådana program eftersom en PDF-fil skapare ska ha en liten yta. PDF säkerhet. Om du vet att du kommer att byta PDF-filer som innehåller värdefull information, då ett sätt att säkra PDF-fil med ett lösenord är ett måste. Detta sätt även om någon annan får PDF-filen bedrägligt, kommer de inte att kunna öppna den om den är skyddad av ett lösenord. Font delmängd inbäddning. Det är viktigt att PDF-dokumentet ser likadant ut på din dator, som det gör på mottagarens dator. Detta uppnås genom att bädda in de teckensnitt tillsammans med PDF-dokument, vilket innebär även om mottagarens dator inte har samma teckensnitt som du som används i dokumentet, om de är inbäddade i PDF-filen ser likadana ut. Font delmängd bädda avser-œattaching-? endast de tecken som faktiskt används i PDF-filen, inte hela typsnitt definitionen (minskar drastiskt PDF storlek). Kompatibilitet. PDF-skaparen skall vara förenlig med de senaste versionerna av populära produktivitet sviter (till exempel Microsoft Office 2010), så att du inte kommer att ha otrevlig överraskning att behöva desperat att konvertera ett dokument till PDF och inte ha en snabb lösning.

Ovanstående funktioner är några av de viktigaste när du väljer en PDF-fil skapare, men för att vara säker på att du har den bästa PDF skaparen som passar dina behov, måste du testa det själv. Det är därför alltid se en gratis testperiod erbjuds. novaPDF är en mycket populär PDF skapare som erbjuder obegränsad i tid utan rättegång, och passerar alla krav från de som nämnts ovan.


Be Sociable, Share!