Israels mat Guide

Varje fredag ​​kväll gatorna i städerna tystnar när israeler går att äta Shabbat måltiden med sina familjer. Sedan på varje festival de är skyldiga att gå hem och frossa i deras mammas bordet igen. Vad de äter varierar en hel del som israelerna kommer från alla hörn av planeten och varierar mat från polska soppor till Yemens bröd.

Det finns vissa saker dock att nästan alla israeliska äter och vilka du bör inte förbise om du reser i Israel.


Auberginer – uppmanade hatsoolim är auberginen i Israel bakat och sedan göras till en pasta för smörgåsar och pitabröd.

Bagels – De är ringformade, belagd med sesamfrön och försäkrade att blockera upp dina tarmar i flera dagar.

Felafel – Gemensamt för många arabiska länder är detta ursprungliga stop snabbmat i Israel. Kokt kikärta mosas med lök, koriander och andra kryddor och sedan friterad i form av kulor. Dessa förs in i pitabröd med en generös mängd hummous och Tahina och trots jävla frisk, kan FÖRSTOPPA dig för dagar. Israelerna hade en del problem med svekfulla falafel stånd med hjälp av maskin olja i den djupa pannan, men de säger att det har varit sorteras ut nu.

Hummous – Standarden livsmedel av hippies över hela världen, kommer få kylskåp i Israel har inte en balja med hummous till hands. IT: s kikärtor kokade upp och mosade med tahini, citron, vitlök och förhoppningsvis olivolja. Den kommersiella hummous är ofta full med mättad olja så det är bäst att köpa på marknaderna, eller företrädesvis från araberna. Israelerna lägger ofta extra olivolja och Zatar örten ovanpå.

Israel Sallad – israelerna minska sina grönsaker liten och vanliga sallad är tomat, gurka och lök i små kuber.

Jacknun och Malouach – Shabbat lag förbjuder judar från att göra någon form av arbete på en lördag så de komma runt det genom att lämna bröd att laga mat långsamt över natten på fredagen (vänder ugnar off är tillåtet är tjock och fet och är bäst med Jacknun amd malouach. ett slags tomatsalsa.

Pitabröd – Om du någonsin känt fånigt att försöka balansera skivor av kött och sallad på bröd beror det på att du är en dum goj. I Mellanöstern de har ätit bröd i tusentals år med en ficka i det så att du inte behöver byta ut din skjorta efter varje måltid. Pitta bröd är ganska tung dock göras med olja.

Shakshuka – Favoriten israelisk frukost, detta är i grunden ägg kokta i tomat och lök juice. Konsistensen varierar från en tomat gryta till något mer som äggröra med tomat. Du måste äta den med tjock bröd och du har satt för dagen.

Tahina – Detta är mosade sesamfrön som kommer i koncentrerad form som i resten av världen kallar tahini. Resten av världen tycker att det är en smörgås sprids dock och israelerna tycker att det är roligt att titta på européerna att få deras käkar fastnat på den tjocka Tahina pastan. Vad du ska göra är att späda ut den med citronsaft och varmt vatten, blanda den med en gaffel och sedan kasta i lite vitlök och persilja. Då är det bra med bröd och sallad.

Vin – israeler har egentligen inte en dryckeskultur (om man inte räknar de senaste ryska anlända), men vin är viktigt för varje fredag ​​måltid eller semester. Vindruvor odlas i Carmel regionen och medan vingårdarna i Bordeaux är inte att förlora någon sömn, är det inte en dålig droppe.

Zatar – Detta är ett Mellanöstern ört som ger en viss smak åt ditt hummous eller Tahina. Det faktum att det är fullt av salt slags hjälper också

Be Sociable, Share!