Issan fläskfärs

3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
500 gr fläskfärs
2-3 msk vatten
3 msk gyllene semolinaris
1 tsk salt
3 msk citronjuice
1 msk fisksås
6 myntablad
1 msk krossad vitlök
2 msk hackad schalottenlök
salladsblad
1 msk hackad knipplök
½ tsk chilipulver (valfritt)

Bryn de hela schalottenlökarna och vitlöksklyftorna på en bit folie. Stöt sedan ihop dem i en mortel. Koka fläskfärsen i vattnet i 10 minuter, rör om då och då. Lägg köttet på en stor tallrik och rör sedan i den brynta och stötta blandningen av schalottenlök och vitlök samt gyllene semolinaris, salt, citronjuice och fisksås. Blanda väl och tillsätt sedan hälften av myntabladen, hackade, den krossade vitlöken och den hackade schalottenlöken. Vänd försiktig ned dessa sista ingredienser. Serveras varmt på en bädd av salladsblad, med hackad knipplök och resten av myntabladen samt chilipulvret strött över. Salladslök och vitkål serveras ofta tillsammans med denna anrättning.

Be Sociable, Share!