Italiensk citronglass

Att göra egen glass är inte svårt. Allra lättast är det om man har en glassmaskin, men går även bra med en vanlig frys och några omrörningar.

Italiensk citronglass är ett mellanting mellan sorbet och vanlig glass . Den svalkar gott en het dag eller som mellanrätt under en lång middag.

Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.

Ingredienser (8 portioner)
2 ½ gelatinblad
250 g strösocker
2 ½ dl kallt vatten
2 msk rivet citronskal
2 ½ dl färskpressad citron
2 ½ dl standardmjölk
Tillagning
Blötlägg gelatinbladen i 10 minuter i kallt vatten.
Koka ihop strösocker och vatten. Häll det kokande över det rivna citronskalet.
Tillsätt gelatinbladet och rör tills det smält.
Sila bort citronskalet.
Låt svalna och tillsätt pressad citron. Ställ i kylskåp och låt kallna.
Tillsätt mjölken.
Kör blandningen i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.
Utan glassmaskin: Ställ balndningen i frysen och rör om ca 1 gång i timmen. Det tar minst 6 timmar innan den stelnar

Be Sociable, Share!