Italiensk köttfärslimpa

Rätten späckas med parmaskinka och mozzarellaost.

Ingredienser

2 st ägg
2 dl mjuka brödtärningar
1 1/4 dl tomatjuice
2 msk hackad persilja
1/2 tsk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 st pressad vitlöksklyfta
1 kg köttfärs
8 skivor parmaskinka (eller kokt skinka)
4 dl grovriven mozzarella (i pizzaostpåse)
lagerblad

Gör så här

Blanda ägg, brödtärningar, tomatjuice, persilja, oregano, salt,
peppar och vitlök och låt blandningen stå och dra
ca 10 minuter tills brödet sugit åt sig vätska.
Rör om kraftigt så att brödet fördelas.

Rör ner köttfärsen och blanda väl.
Platta ut färsen på ett smörpapper – ytan ska var ungefär lika stor
som en A4-sida.

Lägg skinkskivorna på färsen och fördela osten över ytan.
Rulla som en rulltårta från kortsidan och se till att nypa till
skarven och kortändarna.

Garnera med lagerblad och lägg limpan i en smord långpanna.
Stek den i 180 grader i ca 1 timme och 15 minuter.
Köttet kommer att vara lite rosa i mitten pga skinkan.

Be Sociable, Share!