Italiensk pastasallad

En god pastasallad som tar vara på några av det italienska kökets främsta tillgångar: buffelmozzarella, lufttorkad skinka, solmogna tomater och färsk basilika.

Ingredienser (4 portioner)
Pastasallad
400 g pasta, t.ex. penne rigate
200 g lufttorkad skinka, t.ex. parmaskinka
c:a 20 körsbärstomater
1 burk minimozzarella
10-15 basilikablad
Dressing
10-15 basilikablad
3 msk pinjenötter
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
salt
svartpeppar
Tillagning
Dressing: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.
Pastasallad: Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något.
Blanda dressingen med pastan i en stor serveringsskål.
Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan. Lägg ingredienserna i pastaskålen och blanda väl.
Dekorera med en basilikakvist.

Be Sociable, Share!