Jambalaya med chorizo och kräftor

4 personer

2 chorizokorvar
15 kräftor
1/2 kg räkor
400 g fryst torskblock

5 tomater
1 fänkål
1/2 knippe stjälkselleri
2 gula lökar
2 skalade vitlöksklyftor
1 spansk peppar
3 tsk torkad koriander
3 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl ris
6 dl vatten
2 msk flytande hummerbuljong

Hackade färska örter till garnering
1 finhackad rödlök
eventuellt en nypa socker
salt och peppar

Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta
torsken i kuber. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula
lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.

Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt de
torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt 6 dl vattnen och den flytande buljongen. Koka tills riset är
mjukt (ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten. Lägg
torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och
låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den
finhackade rödlöken.

Bestbingo - Klickkampanj

Be Sociable, Share!