Java Spel

Efter Shockwave, är Java den mest populära verktyget för att utveckla gratis onlinespel. Det är ett populärt programmeringsspråk som har utvecklats av James Gosling under 1990-talet. Den är något relaterad till C + +, men är mycket enklare, och är ett objektorienterat språk. Java har utvecklats eftersom C + + ansågs vara alltför komplicerade och när du använder det fanns många fel.

C + + också saknade möjligheten för distribuerad programmering. Gosling och hans kollegor ville ta fram ett system som kan användas på olika plattformar, från dator till handdatorer. År 1994 Java börjar användas på Internet. De kände att Internet skulle bli interaktivt, och detta skulle vara den perfekta miljön att använda sitt programmeringsspråk. De var rätt. Java har blivit en av de mest kända plattformarna som används idag på internet.


Många utvecklare av gratis onlinespel har snabbt insett dess potential. Även Shockwave har ersatt Java som den mest populära motor som används för online-spel, är Java fortfarande det bästa sättet bland många utvecklare. Java blev mycket populär när Netscape beslöt att stödja programmet med sina webbläsare. De flesta människor använder Java som “appletar” som stöds av deras online webbläsare.

Yahoo har ofta krediteras med starkt med Java för att producera spel. Yahoo spel är den del av deras hemsida där spelarna kan spela spel genom att själva eller mot andra spelare. Medan de flesta av dessa spel är Java-appletar, andra måste laddas ner på datorn. Recensioner, även presenteras där användarna kan lägga sina tankar om kvaliteten på spelet. Yahoo är en av de mest framstående förespråkarna för gratis online spel. Allt från fantasy sport till kortspel finns tillgängliga.

Trots detta finns det vissa kritik av programmeringsspråket Java. Tryckvåg har en 3D-motor som är mycket mer kraftfull, och många utvecklare har valt den i stället Java. Andra klagar på att det inte är en mycket ren objektorienterad programmering språk. De som ogillar objektorienterade språk kommer inte designa gratis online spel med Java. Program skrivna i Java kan också köra långsammare än program skrivna i andra språk.

Trots dessa klagomål har Java blivit en av de mest populära språk som används för att utveckla oberoende spel. Framsteg på detta språk bör göra det möjligt att producera spel som är mycket högre kvalitet och grafisk detalj. Många populära spel kan spelas på Java hemsida

Be Sociable, Share!