Juligt filmjölksbröd

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Buffé nr 12 1997, sid 14
Portioner: 1 st
Sätt ugnen på 200°C.

Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. Tillsätt vetemjöl,
grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, russin och eventuellt
hasselnötter. Blanda väl, men mycket försiktigt.

Smörj en 2-liters brödform väl eller använd bakplåtspapper i formen.
Fyll den med smeten och strö över lite mjöl.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter, sänk sedan värmen till 175°C
och grädda ytterligare ca 30 minuter. Täck ev med folie. Pröva med sticka
att brödet känns torrt. Låt brödet vila minst 5 timmar i formen.

Pröva även att smaksätta med torkad eller färsk frukt. Det är bara att
blanda med mjölet och fröna.

1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter (ev)

Be Sociable, Share!