Kalvstek med ljummen potatissallad

Rödvins- och rosmarinmarinerat kött som blir saftigt av att
ugnsstekas i låg temperatur.

Ingredienser

port Uppdatera

1 – 1 1/2 kg bundet kalvinnanlår (eller rostbiff)
rött matlagningsvin
rosmarin
olivolja och balsamvinäger
ruccolasallad
fänkål och/eller endive eller selleri
salt och peppar

Potatissallad:
12 – 15 färska potatisar
kapris
1 – 2 rödlökar i ringar
sardeller (valfritt)
balsamvinäger
olivolja
salt och peppar

Gör så här

Marinera köttet i rödvin och rosmarin i 12-24 timmar före tillagning.
Finhacka grönsakerna och ställ åt sidan.
Ugnssstek steken i låg ungsvärme (100 grader) tills stektermometern
visar 52-53 grader, ös med lite vatten och rödvinsmarinaden under
tiden. Salta. Slå steken i folie och låt vila till servering.
Räkna med ca 1 timme per kg kött.

Skiva tunna, tunna skivor av köttet och lägg upp plant på ett fat.
Häll på en fin stråle med god olivolja och lite balsamvinäger och
gärna lite steksky. Sprid ut ruccolasalladen och grönsakerna jämt
över köttet och salta och peppra. Intages med ljummen potatissalad.

Potatissallad: Skiva potatisarna efter kokning.
Blanda en sallad med ingredienserna. Salta och peppra.

Be Sociable, Share!