Kantarell- och köttfärspaj

4 portioner

Pajdeg:
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g blandfärs
2 gula lökar eller två stora schalottenlökar
1/2 liter kantareller
2 skalade vitlöksklyftor
salt och peppar

Täcket:
5 dl crème fraiche (alt. lätt)
4 msk majonnäs (alt. lätt)
4 dl riven ost

Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut
pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.

Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna
och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen.

Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats
med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen
och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och
toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 – 30 minuter. Servera med lite sallad.

Be Sociable, Share!