Kantarelltoast med vitlökscrème

4 personer

4 skivor vitt bröd
1 vitlöksklyfta
olja

1 liter kantareller
1/2 huvud romansallad
1 rödlök
1 dl plockad persilja
smör och olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
socker (kan uteslutas)

Vitlökscrème:
2 dl crème fraiche
3 vitlöksklyftor
salt och peppar

Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, och rosta det i en stekpanna med
lite olja. Borsta eller skölj kantarellerna. Bryt salladsbladen i
mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka persiljan. Bryn
kantarellerna i smör och olja på medelvärme tillsammans med 2 krossade
vitlöksklyftor. Tillsätt salt, peppar och eventuellt lite socker.

Blanda de smörstekta kantarellerna med löken, persiljan och
romansalladen.

Vitlökscrème:
Häll crème fraichen i ett kaffefilter och låt den rinna av i ca 1
timme. Bryn vitlöksklyftorna i olja tills de är gyllenbruna och
finhacka dem sedan. Blanda ner vitlöken i crème fraichen och smaka av
med salt och peppar.

Placera kantarellblandningen på brödet och toppa med vitlökscrèmen.

Be Sociable, Share!