Kapris- och äggsås

ca 5 dl

3 dl gräddfil
3 ägg
3 msk kapris

Hårdkoka äggen. Spola kallt och hacka dem.
Rör ner ägg och kapris i gräddfilen. Tillsätt peppar och servera.

Inlagda vitlökar

2 hela vitlökar
1 dl vatten
1 dl olivolja eller rapsolja
1 dl äppelcidervinäger
2 tsk salt
2 tsk socker
3 lagerblad
2 kvistar färsk rosmarin, eller 1/2 msk torkad

Skala vitlöksklyftorna. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och
förväll vitlöken i 5 min. Häll av vattnet.

Häll vatten, olivolja, vinäger, rosmarin, salt, socker och lagerblad i
en kastrull. Lägg i vitlöksklyftorna och låt sjuda i 7 min med lock.

Låt svalna och häll över i en väl rengjord glasburk.

Be Sociable, Share!