Kardemummabullar med vaniljcrème och färska bär

6-8 kardemummabullar

1 skårad vaniljstång
5 äggulor
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
3 msk maizena majsstärkelse

1/2 dl mörk rom

2 dl vispgrädde
1 ask jordgubbar (eller andra goda bär)
Skriv ut
Prenumerera

Vaniljkrämen:
Rör ihop äggulorna, sockret och maizenan. Koka upp mjölken med vaniljstången. Häll över hälften av mjölkkoket på äggblandningen. Fortsätt att vispa så att sockret löser sig. Häll tillbaks koket i grytan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Sila genom en finmaskig sil och häll upp i skål och låt svalna.

Vispa grädden. Tillsätt 1/2 dl mörk rom (kan uteslutas) till vaniljkrämen. Vänd därefter ned den vispade grädden i krämen.

Dela bullarna och fördela krämen på underhalvorna. Skiva jordgubbarna och lägg dem på vaniljkrämen. Sätt på locket och servera.

Be Sociable, Share!