KNÄCKIG ÄPPELPAJ

4 port
Pajdeg : 100 g smält margarin
2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker

Fyllning : 8 syrliga äpplen
374 tsk malen kanel
3/4 dl ljus sirap

Så här gör du :Värm ugnen till 225 grader.
smält margarinet. Blanda mjöl och socker
i en bunke och häll på det smälta margarinet
och blanda till en smulig deg.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
strö över malen kanel och ringla
över sirapen. Smula degen över
äppelklyftorna.
Grädda smulpajen i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera pajen med vaniljsås.

Äppelpaj
2 dl mjöl
1,5 dl havregryn
4 matskedar socker
100 g margarin
äppelklyftor

Mjöl och havregryn blandas med socker. Smula därefter ned margarin tills pajen blir smulig med klumpar i. Det ska ej bli en fast paj deg. Strö ut lite av ”pajsmulet” i pajformen och lägg i rikligt med äppelklyftor. Strö sedan på resten av ”pajsmulet”.

Grädda kakan i ca 225 grader i ca 20-30 min. Serverea med vaniljsås.

Smulig äppelpaj

Ingredienser:
5 äpplen
150 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser, utom äpplena, i en bunke. Det ska bli riktigt smuligt. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i kvartar – skiva. Täck bottnen i en pajform med lite av smuldegen. Lägg över äpplena och strö ev. över lite extra socker. Toppa med resten av degen.

Grädda i ugnen på 225° i ca. 20 – 25 minuter


Be Sociable, Share!