Kokosäppelkaka med yoghurtsås

Megashop.se

8 port
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vatten

Fyllning:
3 äpplen
2 ägg
1 dl socker
1 krm salt
1 dl kokos
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk vetemjöl

Sås:
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl farinsocker

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och socker. Häll i vatten och
arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm
i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 min. Nagga med gaffel. Förgrädda pajen
ca 10 min. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i salt, kokos, matlagningsyoghurt
och mjöl. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över
smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Låt pajen kallna. Strö ev över
lite kokos. Vispa grädden. Rör ner matlagningsyoghurt och farinsocker. Servera
såsen till äppelkakan.

Be Sociable, Share!