Kommer Firefox någonsin slå ut Internet Explorer

För första gången i en webbläsare är era bevittnar vi verklig handling bakom en annan webbläsare än Internet Explorer. Den mest webbläsare historia vi kan minnas, stora och allmänt accepterade webbläsare var Internet Explorer.

I slutet av 90-talet fanns en tid när Netscape försökte hävda överlägsenhet i den webbläsaren marknadsandel, men Internet Explorer promenad vinna en lejon aktie. Men för närvarande för första gången Microsoft inför hård konkurrens. Den nya utmanare av Internet Explorer är ”Firefox”, som sannolikt kommer att dra fördel av de säkerhetsproblem som räknas som kryphål i Internet Explorer struktur.


En webbläsare från producenterna av Mozilla är Firefox drar massiv uppmärksamhet. Firefox är en webbläsare som fokuserar på att öppna webbsidor snabbt och samtidigt hålla skadliga popup-fönster och spionprogram en sida.

Medan i slutfasen Firefox tur valdes för den kommande webbläsaren två federala organ som rekommenderas Internet-användare att välja annan webbläsare än Internet Explorer för första gången, på grund av säkerhetsproblem.

Internetanvändare började omkoppling Firefox efter inför många säkerhetsproblem med Internet Explorer. Användare tror att Internet Explorer faktiskt inte har uppgraderats sedan början av 20-talet. Användare måste ladda ner patchen som kallas Service Pack 2 samt uppgradera sina system till Windows XP för mer säker Internet Explorer.

Internet Explorer använder för att hålla cirka 95 procent av marknadsandelen för webbläsare, men glida ner till nästan 92 procent på bara några månader. Detta kan verka några procentenheter, men dessa få procent visar miljontals människor som har gått över till Firefox från Internet Explorer.

Det visar att Firefox har blivit allmänt accepterat av miljontals av sina fans för sina utmärkta funktioner som nedladdningshastighet, enastående användargränssnitt tillsammans med sin pop-up-blockerare.

Men den största fördelen för Internet Explorer är att de flesta webbplatser fortfarande är byggda för att fungera bäst med Microsofts webbläsare. Det kan leda till att vissa webbplatser inte ser rätt eller inte vara tillgänglig alls via internet annan webbläsare än IE.

Så, som kommer att vinna det här loppet Internet Explorer eller Firefox? Om Firefox upprätthåller bli marknadsandel som det har vid nuvarande fas än framtiden är ljus för Firefox. Men om Internet Explorer kommer ut med lösningar för sina säkerhetsfrågor, kan det hålla på sin över 90 procent lejon andel i webbläsaren marknaden.

Oavsett, men faktum är att båda webbläsarna har haft fördelar tillsammans med säkerhetsproblem och loop-hål. Så bara tiden kommer att visa rätt svar, bara vänta och se