Korv pot au feu med pepparrotscrème fraiche

En mustig falukorvsgryta att värma sig med när det är kallt ute.

1/2 rotselleri (ca 300 g)
1 st morot
1 st palsternacka
1 st kålrabbi
4 st medelstora potatisar
1 st gul lök
1 st medelstor purjolök
2 dl vitt vin
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 msk grovkorning senap
500 g falukorv
färska örter, t ex basilika, persilja, dragon, timjan

Pepparrotscrème fraiche:
2 dl crème fraiche
1 – 2 msk riven pepparrot
salt och peppar

Gör så här

Skala och skär rotfrukter och potatis i bitar. Skala, ansa och skär gul lök och purjolök i bitar. Koka grönsakerna i vin och grönsaksbuljong ca 10 min eller tills de är mjuka. Smaksätt med senap.

Tärna falukorven och stek tärningarna lätt i en stekpanna. Rör ner falukorvstärningarna i grönsakerna.

Pepparrotscrème fraiche: Blanda crème fraiche och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

Hacka örtkryddorna. Servera rätten i djupa tallrikar med hackade örtkryddor och pepparrotscrème fraiche till.

Be Sociable, Share!