Köttgryta i kinasås

10 port

Ingredienser :
900 g benfritt griskött, bog el. skinka
1,2 dl kinasoja
0,75 dl chilisås
2.3vitlöksklyftor
1 tsk ingefära

250 g gul lök
125 g rotselleri
300 g röd paprika
300 g grön paprika
250 g färska champinjoner
2,5 msk majsenamjöl
3-5 dl vatten
35 g köttbuljongpulver
5-7 dl färska böngroddar
eller
8-10 dl salladskål
eller
500 g bambuskott

Gör så här :

1.Skala och finhacka löken, blanda med kinasoja, chilisås och ingefära.

2.Strimla köttet och lägg i marinaden minst 10-15 min.

3.Skala och hacka lök och tärna rotselleri. Strimla paprikan och skiva champinjonerna.

4.Koka upp köttet med marinaden, tillsätt lök och selleri. Låt sjuda i 10-15 min.

5.Toppred med majsenamjöl, tillsätt vatten, buljongpulver, paprika och champinjoner. Låt sjuda ytterligare ca 10 min.

6.Lägg i böngroddar, salladskål eller bambuskott alldeles före serveringen.

7.Servera med kokt jasminris.

Be Sociable, Share!