Krabbkakor med kall gurksås

4 personer

Krabbkakor:
2 dl plockad krabba (ca 200 g krabbkött)
4 kokta varma potatisar
2 ägg
1 finhackad rödlök
1 1/2 dl finhackad dill
rivet skal och saft från 1/2 citron
salt och peppar
2 dl sesamfrö

Gurksås:
2 dl gräddfil
1/2 skalad finstrimlad gurka
1 dl finstrimlad rättika
1 msk riven pepparrot
salt och Peppar

Krabbkakor:
Grovhacka krabbköttet och pressa den varma potatisen i en
potatispress. Blanda potatisen och krabbköttet med äggen, löken,
dillen, citronskalet och citronsaften. Smaksätt smeten med salt och
peppar.

Blöt händerna och forma kakor av smeten. Vänd sedan kakorna i
sesamfrön och bryn dem i olja och smör i ca 5 minuter på varje sida.

Gurksås:
Salta gurkstrimlorna och låt dem ligga i en skål en stund. Krama
vattnet ur gurkstrimlorna och blanda dem med de andra ingredienserna.
Smaksätt med salt och peppar.

Be Sociable, Share!