Krämig svamppytt

4 port
300 g blandad färsk svamp
6 potatisar
2 morötter
2-3 färska lökar
smör
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad persilja
ev.1-2 msk madiera eller sherry

GÖR SÅ HÄR
Skär svampen i bitar. Skala potatis och morötter och skär dem i tärningar. Skala
och grovhacka löken, även det gröna. Stek först potatisen och morötterna knappt
mjuka i smör i en stor stekpanna, ca 10 min. Stek svampen och löken i smör i en
annan panna. Blanda ihop pytten. Tillsätt grädden och låt alltihop koka några
minuter. Smaksätt med salt, peppar, persilja och ev. madiera eller sherry.
Servera med bröd och sallad.

Tips: Grönsaker, potatis och svamp kan stekas i förväg.

Be Sociable, Share!