Kyckling cacciatore

Kyckling cacciatore. 4 port

4 kycklingfileér
1 stor burk champinjonner
1 tsk mjöl
1 1/2 dl vitt vin
1 tsk olja
1 stor lök hackad
1 1/2 dl kycklingbuljong
i burk hackade tomater
salt och peppar.
1/2 tsk timjan, 1/2 tsk basilka och 1/2 tsk oregano

stek kycklingen till fin färg, på medelgod värme
ta undan kycklingen
häll olja,lök,svamp och 3 msk buljong, och koka det i 5 min. Rör hela tiden.
häll på mer buljong om det behövs
tillsätt mjölet och rör i det jämt
tillsätt resten av buljongen och vinet
fortsätt småkoka tills det blivit tjockt
tillsätt tomater kryddor och kyckling
täck och koka i 30 min
öka värmen och koka till det tjoknar
tillsätt salt och peppar efter smak
servera med pasta och parmesan

Be Sociable, Share!