KYCKLING FRÅN KARIBIEN

Till 4 port behövs:
8 kycklingben
2 msk olja
1 burk hela tomater 400 gr
2-4 gröna inlagda peperoni
1 msk farinsocker
1/4 tsk kryddpeppar
3-4 msk mango chutney
1 msk pressad citronsaft
4 msk kärnfria russin
1 stor banan

Till garnering:

1 färsk mango
1. Hetta upp oljan i en stekpanna.
lägg i kycklingbenen och bryn dem runt om.
2. Hacka tomaterna. Skär peperonin i bitar.
häll tomaterna med sitt spad samt peperoni,
farinsocker och kryddpeppar i pannan.
låt koka upp, lägg på; lock och sjud i ca 10 minuter.
3. Lägg ner mango chutney, citronsaft och russin i pannan och rör om.
Sjud ytterligare 10 minuter under lock.
4. Lägg upp kycklingbenen på; ett serveringsfat och häll dem varma.
Skumma av fettet på; såsen.
Skiva bananen, lägg skivorna i såsen och hetta upp.
5. Skeda frukt och lite sås över kycklingbenen.
Garnera med mangon skuren i skivor.
Servera med resten av såsen i separat skål.
Eller servera kycklingbenen och såsen direkt från grytan.
Ris passar bra till.

Be Sociable, Share!