Lamm kotletter med svampcurry

4 personer

4 skivor lammstek (det går också bra med lammkotletter)
3 tsk Kockens Koriander Malen
1 1/2 tsk salt
3 krm Kockens Vitpeppar Malen
3 msk matolja

Svampcurry
300 g skivade champinjoner
1 röd paprika, tärnad
1 gul lök, hackad
2 msk matolja
1 1/2 tsk Kockens Curry Orientalisk
1 tsk Kockens Chilipulver
1/2 tsk Kockens Vitlökspeppar
3 1/2 dl jasminris
10 st Kockens Nejlikor Hela

1. Koka jasminriset samt 10 st nejlikor enligt anvisningen på paketet.
2. Stek champinjoner, paprika och lök tillsammans i olja under 4-5 minuter.
Tillsätt kryddorna och stek i ytterliggare ett par minuter. Smaka ev av med
lite salt.
3. Krydda lammskivorna med koriander, salt och vitpeppar. Pensla dem med
olja och grilla i grillpanna (el stekpanna) 2-3 minuter per sida.
4. Servera med svampcurryn och det nejlikedoftande riset.

Be Sociable, Share!