Lax i folie med skånsk marinad

4 personer

600-800 g laxfilé
3 msk salt
150 g matjesill
1 st hårdkokt ägg
3 msk finskuren dill
2 msk finskuren gräslök
1 st finskuren rödlök
500 g kokt kall potatis
1 st citron
smör
salt och peppar
folie

Laxen: Portionera upp laxen i 4 st bitar. Salta och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter (gärna längre tid)

Skånsk marinad: Hacka matjesillen och ägget och blanda med övriga ingredienser i en skål. Peppra. Skiva potatisen. Lägg ut 4 st stora bitar av folie och smöra dom. Fördela den skivade potatisen och marinaden och lägg en bit lax på varje foliebit. Knip ihop som en båt. Baka på en varm grill i ca 15 minuter eller i ugnen på 170 grader ca 15 min eller till temperaturen är 48 grader.

Be Sociable, Share!