Makaronipizza på kött el. tonfisk

4-6 portioner

INGREDIENSER:
4 dl snabbpasta [3 minuters makaroner]
1 sl riven ost
2-3 dl finskuren kassler el. skinka [kan bytas ut mot en burk tonfisk i vatten]

Äggstanning:
3 ägg
1 l mjölk
1-2 tsk oregano
1 krm svartpeppar
1,5 tsk salt

4-5 tomater
2 dl riven ost

GRÄDDNING: 225°, ca 15+15 minuter

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225°. Lägg de okokta makaronerna i en smord långpanna [30X40 cm]. Strö över osten och köttet [el. tonfisk delat i småbitar]. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, svartpeppar och oregano. Häll blandningen över pastan och grädda på ugnens mitt i 15 minuter. Ta ut långpannan och lägg på tomatskivor. Strö över riven den rivna osten. Grädda ytterligare 15 minuter, tills osten fått en fin färg. Skär i bitar och servera med en enkel sallad. Makaronipizzan kan ätas varm som kall.

Carfax

Be Sociable, Share!