Marinerad oxfilétartar

(4 personer)

Ingredienser:
400 g färsk oxfilé av god kvalité

Marinaden:
1 msk finhackad grönpeppar
1 msk finhackad kapris
1 msk finhackade smågurkor (cornichons)
ca 2 dl olivolja
1 msk finskuren schalottenlök
salt och vitpeppar

Såsen:
1 äggula
1 tsk finhackad dragon
1 tsk vitvinsvinäger
½ vitlöksklyfta
finhackad persilja
salt och nymalen vitpeppar
En bit färsk parmesan, tunt hyvlad till salladen.
Blandad sallad av valfri sort.
Blandade örter av valfria sorter.

Tillagning:
Blanda marinaden. Lägg i de tunna skivorna oxfilé och låt dem dra i ca 30 min. Ta upp köttet och finhacka det med en ordentligt vass kniv. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Lägg gulan i kärlet och slå på marinaden samt dragon, lite av vinägern, salt och peppar. Mixa allt till en slät sås och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Tillsätt den finhackade persiljan. Riv salladen och vänd i lite olja. Forma tartaren som en puck och lägg på salladen. Ringla lite av såsen runt pucken. Garnera med valfria örter på toppen.

Smaklig måltid!


Be Sociable, Share!