Marshmallows med kanel och apelsin

ca 80 stycken

21 gelatinblad
5 3/4 dl socker
1 3/4 dl vatten
1/2 dl honung
4 äggvitor (150 g)
2 tsk kanel
rivet skal från 1 apelsin

florsocker och maizenamjöl

Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Låt sockret, vattnet och
honungen koka i en kastrull till dess att temperaturen uppgår till 131
grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att
förhindra kristallisering av sockret.

Vispa äggvitorna hårt och häll den varma sockerlagen över äggvitorna
under fortsatt kraftig vispning. Smaksätt smeten med kanelen och
apelsinskalet. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull.
Häll gelatinet i smeten under kraftig vispning.

Häll upp marshmallowsmeten i en plastad form och låt den stelna i
kylen under några timmar. Skär kuber av den stelnade smeten och rulla
dem i florsocker och maizenamjöl.

Be Sociable, Share!