Masaman currykyckling

1 liter kokosnötgrädde
1 kg kycklingbitar
3 potatisar, skalade och tärnade
1 lök, i halvor
1,25 dl jordnötter
2 tsk salt
3 msk masaman currypasta
3 msk fisksås
1 msk tamarindjuice
1 msk socker

Koka upp koksnötgrädden i en stor kastrull. Tillsätt kycklingen, potatisen, löken jordnötterna och salt, låt sjuda i 20 minuter. Tag ur en slev av kokosnötgrädden ur kastrullen och häll den i en stekpanna. Tillsätt masaman currypasta och rör om tills blandningen tjocknar. Häll curryn över kycklingen. Tillsätt fisksåsen, tamarindjuice och socker, rör om väl. Låt sjuda i ytterligare 15 minuter. Serveras med enkelt ris (Khao Suoy) eller bröd. gurksås (Ajad) är även ett populärt tillbehör.

Be Sociable, Share!