Mekaniskt underhåll tips för nya Jaguar ägareFrån klassiker till de mer moderna sådana, Jaguars kommandot en viss respekt och resning för den person som äger eller rider i en. Men att vara den sofistikerade lyxbil att det alltid har varit, Jaguar underhåll måste vara på en viss nivå av underhåll för att hålla dem igång och går bra.

Om du köpt din Jaguar nya, då garantin tar hand om alla viktiga frågor som kan dyka upp. Men problemen börjar när en Jag blir ägs av en andra eller tredje ägaren, när garantin är bara, eller på väg att löpa ut och problemen stora och små start dyker upp. Låt oss inse det, är Jaguar underhåll av fordon inte billig, och om underhållskostnader på omkring $ 1500 per år är ett bekymmer för dig, kan det vara en bättre idé att leta efter en billigare bil att köra.

När du köper en Jaguar, ha inte bråttom, läsa upp problem bilar och år och titta på flera modeller för övervägande. När du har minskat ner ditt val till en bil du har för avsikt att köpa, har en återförsäljare eller oberoende specialist göra en grundlig pre-köp inspektion. Det belopp du betalar här kommer att billigt jämfört med den information du får om bilen. Med din Jaguar, vara beredd på kostnader som handlar om att fördubbla vad du kommer att spendera en Toyota eller Honda. Det är olyckligt att ett antal av dessa bilarnas återförsäljare är ökända för ohyggliga arbetsgivaravgifter och orimliga påslag på delar. Det skulle spara mycket pengar om du gör allt du kan för att serva bilen själv, till exempel ändra bälten, filter och vätskor. På så sätt kommer du också vara säker på att ordinera Jaguar underhåll gjordes på rätt sätt.


Eftersom dessa bilar är relativt ovanliga, är det praktiskt taget en nödvändighet att gå en online Jaguar forum för att få information och hjälp du behöver för att hålla bilen på vägen. Förebyggande underhåll är en viktig del för att undvika besvärande eller frustration på vägen. Med undantag för 2004 XJ som verkar ha varit en problematisk år för denna modell, är det i allmänhet överens om att Jaguars från 2003 och framåt har byggt egenskaper som är en markant förbättring från decennier tidigare. Och denna trend bör fortsätta mot bakgrund av den senaste tidens nyheter som Jaguar kommer att investera 5 miljarder pounds att förbättra kvaliteten, tillverkning och design. Målet är att matcha sina tyska biltillverkarens konkurrenter, som också investerar enorma summor i utveckling och expansion insatser.

I allmänhet verkar Jaguar underhåll av att ha de flesta frågor inom dessa områden:

ECU kommer att halta läget på grund av sensor fel, navigering systemfel, luft kontroller luftkonditionering, självutjämnande problem strålkastare, kostnaden för att ersätta transmissionsolja, expansionen fel tank, transmission frågor sticket, tändning fel spole och O2 sensorer, som är 65 USD Internet vs 600 på återförsäljare.

Jaguars faller under kategorin av att vara emotionellt, snarare än praktiska bilar. Kombinationen av märkets historia, unik design och lyx status är något som vissa människor inte kan motstå. Trots de skräckhistorier du hör, äger Jaguars är en angenäm upplevelse. Bara förvänta dig inte att det är så billigt att underhålla som en japansk bil.