Minipajer med västerbottenost och kräftstjärtar

Läckert smakrika portionspajer med den svenska ostkulturens kronjuvel, västerbottenosten. Är man en riktig matsnobb så byter man såklart ut de inlagda kräftstjärtarna mot nykokta havskräftstjärtar.

Ingredienser (15 portioner)
Pajdeg
4 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
1 msk honung
Fyllning
3 ägg
2 ½ dl mjölk
300 g västerbottenost
Topping
8 körsbärstomater
100 g frysta sockerärtor
1 dl dillkvistar
nymald svartpeppar
1 burk kräftstjärtar
Tillagning
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut degen i små aluminiumformar, ca 5-6 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
Låt vila ca 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen i 15 minuter.
Fyllning: Vispa ihop ägg och mjölk.
Riv osten och rör ner den.
Häll försiktigt ner fyllningen, se till att inget kommer utanför pajskalet då fastnar de i formen.
Ställ formarna på en plåt.
Grädda i ugnen ca 15 min.
Topping: Halvera tomaterna. Koka sockerärtorna enligt anvisningar på förpackningen.
Lägg en halv tomat, 2-3 sockerärtor, 1 kräftstjärt och 1 dillkvist på varje paj. Mal över lite svartpeppar.

Be Sociable, Share!