Minipizza med kantareller


Kantareller förekommer i stora dela av vårt land. De är lätta att känna igen och omöjliga att förväxla med någon annan svamp.

Ingredienser (6 portioner)
Pizzadeg
10 g jäst
1 ½ dl kallt vatten
2 msk olivolja
200 g vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
3-4 dl färska kantareller
smör
salt
nymald vitpeppar
2-3 dl riven lagrad gréveost
Tillagning
Blanda ingredienserna till degen väl. Låt jäsa minst 1 timme.
Slå ner degen och låt jäsa ytterligare minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs ut vattnet ur kantarellerna. Tillsätt smör och kryddor och stek litet till.
Kavla ut degen till 6 minipizzor.
Lägg på kantarellerna och strö över osten.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Servera genast.

Be Sociable, Share!